Er zijn tegenwoordig veel mensen die een blog starten. Een blog is een leuke manier om alle kennis die je hebt te delen met de buitenwereld. Je kan een vakantieblog starten als je graag op vakantie gaat waarin je je vakantietips deelt of als je graag nieuwe recepten ontwikkeld kan je een receptenblog beginnen. Het is maar net waar jij het liefste over schrijft en waar je het meeste over te vertellen hebt. Wil jij graag een blog starten en ben je nog op zoek naar tips? Lees in dit blog 5 tips voor het starten van een blog.

Bepaal wat je wil bereieken met je blog

Het is ten eerste belangrijk om te weten wat voor soort blogger je bent. Wil je een zakelijke blogger worden of liever een hobby blogger? Wil je graag geld met je blog gaan verdienen en zo ja hoeveel? Het is goed om van te voren je doelen te bepalen zodat je weet waar je naar toe kan werken.

Wil je graag genoeg geld verdienen met je blog om van te leven, dan moet je veel marktonderzoek doen om er achter te komen wat jouw doelgroep het liefste wil lezen. Blog je meer als hobby dan kan je lekker je eigen gang gaan en zal je vanzelf merken of mensen het lezen.

Bepaal het onderwerp of thema van je blog

Bedenk waar je het liefste over wil schrijven op je blog. Dit kan een duidelijk onderwerp zijn zoals reizen of het kunnen verschillende onderwerpen zijn rondom een bepaald thema. Wil je bijvoorbeeld een lifestyle blog maken dan kan je schrijven over zowel voeding, kleding en sport. Bij het bepalen van het onderwerp en het thema is het ook belangrijk je doelgroep te bepalen.

Het is belangrijk dat je blog een samenhangend geheel vormt en dat je je doelgroep geboeit houdt. Hoe duidelijker het thema en het onderwerp van je blog zijn hoe groter de kans is dat lezers terug zullen blijven komen op je blog.

Kies een goede naam

Als je het onderwerp of het thema bepaald hebt is het tijd voor het bedenken van een naam. Misschien heb je al een keer een toffe naam bedacht of misschien is het tijd om te gaan brainstormen. Het is belangrijk dat de naam van je blog pakkend is en mensen de naam makkelijk onthouden.

Als je een naam hebt bedacht is het zaak om een domein naam te kopen zodat je de naam als url kan gebruiken. Het kan soms zijn dat de domeinnaam die je wenst te gebruiken al in bezit is van iemand anders. Je kan er dan voor kiezen je blognaam te veranderen of je kan een of meer tekens toevoegen aan de domeinnaam.

Schrijf tien blogs

Als je je domeinnam gekocht hebt is het tijd om te gaan bloggen. Schrijf eerst tien blogs en plaats ze dan allemaal tegelijk online. Zodra je blogs online staan kan je je blog presenteren aan de buitenwereld. Zo kunnen lezers na het lezen van een blog gelijk de volgende lezen.

Gebruik social media

Om je blog te promoten is het een goed idee om social media te gebruiken. Deel je blogs bijvoorbeeld op instagram en facebook. Zorg dat mensen gemakkelijk op de link van je blog kunnen klikken via verschillede social media kanalen.